Recycle Bin

A múltkor az Okosabb, vagy mint egy 5.-es (romániai változata) egyik versenyzője az Informatikát választotta és a kérdés valahogy így hangzott: Mi a neve a számítógép Asztalán található ikonnak, ahová a kidobott fájlaink kerülnek? Nos a válasz az volt, hogy Recycle Bin de ezzel én nem voltam megelégedve, hisz aki Linuxot használ, történetesen Ubuntut, akkor a helyes válasz a Trash, vagy magyarul, Kuka!
Mi a tanulság a történetből? Hát az, hogy sok embernek a számítógép egyenlő a Windowsal és halvány fogalmuk sincs arról, hogy léteznek alternatívák is! (azt már előbb feldolgoztam, hogy miért tanítanak az iskolában, informatikából csak Windowst).

2 comments:

Névtelen

A Recycle ugye az újrahasznosító lenne, de szerintem, ha valaki valamit gépen töröl, arra már abszolút nincsen szüksége az esetek nagy többségében.
A helyzet azért remélem jobb lesz valamelyest (lásd. a kiwi-t, vagy az origó hétfői cikkét), és nem hiszem, hogy az iskolákba nem lehet legalább 1 gépre feltelepíteni egy Ubuntu-t mondjuk.

Gallus Mallus

Igazad van, azt is elhiszem, hogy sok iskolában van már Ubuntu de, itt nálunk a tananyag csak a Windowsról szól. Mivel sok diák nem tudja megengedni magának az eredeti Windowst (de sok tanár sem) sőt semmilyen kedvezmény nincsen, ha diákként szeretnéd megvásárolni, így nem marad más, mint az informatika órákon elsajátított, anyagot otthon, nem jogtiszta Windowson használd. Ezt én valahogy úgy látom, hogy biztatva vannak a diákok arra, hogy kalóz Windowst használjanak, tehát törvényt szegjenek.