Ki az igazi geek?

Igen megjelent az új Ubuntu (amit egyelőre nem tudok kipróbálni, azért mert gyenge a gépem, és amíg nem jön össze, hogy vegyek egy jobbat, maradok a Feisty Fawn-al) és egy érdekes bejegyzést találtam itt. Tisztelem ezt a fickót, elsősorban, azért mert remek grafikus és sok műhelytitkot megosztott a néppel és sokszor segített rajtam is de ezt a képregényét nem értem. Fedora fanboy (nem ismerem ezt a disztrót csak hallásból) és azt látom, hogy utálja a Windowst (eddig ez OK) de nem szereti az Ubuntut sem. Most álljon meg a menet! Az a felhasználó lesz csodabogár, aki olyan szabad operációs rendszert szeret, amit nagyon kevesen használnak, vagy már az Ubuntu is olyan népszerű, hogy hanyagolni kell, illetve az igazi geek nem foglalkozik a széles körben elterjedt dolgokkal, ezért lesz különc?

2 comments:

Névtelen

Sajnos az Ubuntu sokak szemében kezd az lenni, mint a Windows túl könnyű, nem lehet benne buherálni, stb. Főleg az ősi Linuxosok egy része.

Gallus Mallus

Én ugy gondolom, hogy ha egy oprendszert minél többen használnak, annál nagyobb a támogatottsága és stabilabb, főleg ha nyílt forráskódú, hisz ha valaki észrevesz egy hibát azt hamar ki lehet javítani.