Iskola

Mai fejjel nem szívesen járnék iskolába, elsősorban azért mert szerintem sok valótlanságot és fölösleges dolgokat tanítanak, elkezdve történelemtől a vegytanig. Az informatikával pedig az a bajom, hogy kizárólag csak Microsoftról szól, esetleg csak megemlítik a Linuxot és el is van vacsorázva. Mondanom sem kell, hogy otthon a nebulónak kalóz Windowsa van és kézről kézre adják, magyarul bűncselekményt követnek el. Azt is igaz, hogy a gyerekeknek a számítógép elsősorban játszani kell és nem tanulni meg a menő játékok nem futnak Linuxon. Ha kitalálták volna a tökéletes másolásvédelmet akkor sokkal elterjedtebb lenne az alternatív, ingyenes operációs rendszer, de még nem tart itt az emberiség, hogy a közintézmények, informatikai közbeszerzéseikről ne is beszéljek. Talán azzal zárom e sorokat, hogy szolidaritásomat fejezem ki Steve Ballmer megdobálójával!

1 comments:

Névtelen

Az a baj a tojásdobálással, hogy nem az volt a hírekben, hogy miért tette, hanem maga a tény, hogy egy hatalmas cég első emberét megdobálták tojással.

A többi sajnos nagyon igaz, bár tökéletes másolásvédelem nincs, de valamikor megpróbálkoznak alatomos eszközökkel is, lásd a Spore vagy a Mass Effect-nél a DRM és a SecuRom. :(