Hackergotchi tanfolyam

Elhatároztam, hogy megosztom azokkal akit érdekel a Hackergotchi készítését.
Először is szükségünk lesz egy nagy felbontású fotóra ami tükrözi a személyiségünket és természetesen a Gimp-re.
Első lépésként ki kell jelöljük a fejet, amit több féle módszerrel is elvégezhetünk, a legegyszerübb az Alakok kijelölése a képről, eszköz:

vagy a Kézzel körülhatárolt területek kijelőlése eszköz, ami sokkal pontatlanabb de ha kijelölés után bekapcsoljuk a Kijelölés>Gyorsmaszk be-ki eszközt akkor az Finom ecsetvonások festése ecsettel szépen körberajzolhatjuk a fejet addig amig pontosan olyan lesz amilyen nekünk kell. Ahogy rajzolunk a kijelöletlen terület fokozatosan vörös színű lesz. Vigyázzunk, hogy megfelelő ecsetméretet válaszzunk! Ha készen vagyunk akkor kikapcsolhatjuk a Gyorsmaszk be-ki eszköszt és a célterület most már pontosan ki lesz jelölve.

Kimásoljuk és egy Új átlátszó képet hozunk létre, amibe beillesszük a képet.

Ezután nincsen más dolgunk csak annyi, hogy a Script-Fu>Árnyék>Vetett árnyék eszközzel egy árnyék réteget generáljunk. Állitsuk a Szkriptargumentumoknál az X és Y értéket 8-ra, az Elmosás sugarát pedig 12-re, az Átlátszatlanság értékét pedig 50-re.

Ha az árnyék nem tetszik akkor jelöljük ki a Drop Shadow réteget és nyomjuk meg a Réteg vagy kijelölés perspektívájának megváltoztatása eszközt (Ctrl+P) és módositsuk ugy az árnyékot ahogy csak akarjuk.

Ha ezzel készen vagyunk akkor mentsük el a munkánkat .xcf formátumban, azért, mert ha később más méretben is szükségünk lesz a Hackergotchink-ra akkor ne kelljen az egészet elülről kezdeni és kicsinyitsük le a fotót maximum 128x128 px-be.

Ha sötét a kép akkor a Szürők>Kiemelés>Élesítés eszközzel világosítsuk meg.
A végén pedig ilyen eredményt kell elérjünk:

Sok sikert és jó szórakozát kivánok!
Creative Commons License

0 comments: