Dropbox hiba


Nagyon tetszik a Dropbox szolgáltatása, mivel több gépen dolgozok a fájlok szinkronizációjára ez volt a legjobb megoldás és nem kellett magammal vigyem az USB tárolómat sem. De egy hete az Ubuntun elnémult a kapcsolat és a képen látható hibaüzenet fogad (Windowsban rendesen megy, kisebb nagyobb megszakításokkal), leszedtem és újratelepítettem de nem tudok csatlakozni a webes felületen sem, pedig internet kapcsolatom van és nem használok proxy szervert sem. Kerestem a megoldást de eddig nem találtam segítséget sehol.
Update! Kikapcsoltam a Firestartert és újra fel tudtam telepíteni a Dropboxot. Megnyitottam a 80 és 443-as portokat de így sem működik. Hogy miért tudom elérni az egyéb https oldalakat az rejtély (pl. Gmail). Kipróbáltam a Gufw tűzfalat és micsoda meglepetés összejön a kapcsolat (azt hiszem ezt fogom használni).

2 comments:

sansz

szia!

Volt egy bejegyzésed PDA szinkronizálásról még régebben. Sikerült megoldanod? Nekem Airis Pocket PC-m van és Kubuntun keresztül szeretnémm elérni a kártyánlevő cuccokat. Winen ezt activesync-el csináltam.

Nem nagyon találok ehhez segédletet. Kpilotot találtam, de azt telepíteni se tudom :)

Bocs az offért.

Gallus Mallus

Sajnos azóta sem sikerült megoldani a szinkronizálást a PDA és az Ubuntu között, egyelőre Bluetooth-al kommunikálok.